fbpx

 

Blog

Dit gezond en eenvoudig recept verlost je in no time van je post-Christmas blues

De feestdagen zitten er net op en onze goede voornemens voor 2019 werden meteen gemaakt. Gezonder eten, meer sporten, meer tijd voor jezelf? Eigenlijk willen we gewoon allemaal terug naar onze vaste weekstructuur en hebben we genoeg van alle drukte, feestjes, en vooral, de overdadige etentjes. Heb je even geen zin om te koken, maar heb je toch nood aan een verse maaltijd? Dan is dit licht en snel recept ideaal om over je post-feestdagen-kater heen te komen en een schitterende start van het nieuwe jaar te maken. Smakelijk!

OOSTERSE NOEDELS MET ZALM EN PAKSOI

Ingrediënten (voor 2 personen)

• 300g verse zalmfilet
• 120g brede rijstnoedels
• 2 kleine of 1 grote paksoi (400g)
• 3 lente-uitjes
• 2 limoenen
• 1 teentje knoflook
• 1 kleine chilipeper
• 1 appel (jonagold of gelijkaardig)
• een handvol verse koriander
• 1 eetlepel sesamolie
• Sriracha hot chili sauce (optioneel)
• lichte sojasaus
• neutrale bakolie (bv. zonnebloem- of arachideolie)
• 1 eetlepel sesamzaad
• peper en fleur de sel

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Breng gezouten water aan de kook voor de noedels.
3. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje olie en verdeel een afgestreken koffielepel fleur de sel over de olie. Leg hierin de zalm. Gaar de zalm gedurende ongeveer 12 à 14 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de zalm).
4. Was de paksoi en snij deze in reepjes. Hou hierbij het wit en het groen van de paksoi gescheiden.
5. Snij de lente-ui in fijne ringen.
6. Hak de koriander in grove stukken.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in julienne.
8. Verhit 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel neutrale olie in een wokpan. Doe een gepeld en geperst teentje look en de fijngesnipperde chilipeper (met of zonder pitjes, afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wil maken) in de pan. Bak hierbij eerst het wit van de paksoi en voeg na 3 minuten het groen van de paksoi toe. Het witte gedeelte heeft namelijk een langere gaartijd.
9. Kook de noedels gaar gedurende 2 à 3 minuten en giet deze af. Kijk hiervoor best op de verpakking, aangezien de duur afhankelijk is van de dikte van de noedels.
10. Meng de noedels onder de gebakken paksoi en voeg de appel toe.
11. Meng in een kommetje 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en het sap van twee limoenen. Giet de marinade over de gebakken zalm.
12. Leg onderaan het bord de noedels met paksoi. Plaats de zalm hier bovenop. Strooi de lente-ui, appel, koriander en sesamzaadjes over het gerecht. Lepel tot slot de marinade over het geheel. De durvers kunnen dit alles nog pimpen met Sriracha, voor wat meer pit.

Sorry, the comment form is closed at this time.