fbpx

 

Blog

the Golden Crisp Mocktail

The Golden Crisp: Ontdek het recept van deze frisse mocktail

 

Mocktails zijn het perfecte alternatief voor wie helemaal weg is van cocktails, maar het toch graag nuchter wil houden. Het mag soms eens iets meer zijn dan zo’n saaie cola of limonade, niet? Daarom hebben we een lekker frisse mocktail gemaakt met komkommer, limoen, appel en ginger ale. De Golden Crisp is ideaal als aperitief en eenvoudig om te maken. Cheers!

 

MOCKTAIL GOLDEN CRISP

 

Ingrediënten/materiaal (voor 1 mocktail)

  • 3cm komkommer
  • 2cl limoensap
  • 4cl biologisch (ongefilterd) appelsap
  • 2 theelepels rietsuikersiroop
  • 6cl ginger ale
  • schijfje komkommer met cocktailprikker als afwerking
  • ijsblokjes
  • shortdrinkglas
  • mengglas
  • muddler (of iets anders waarmee je kan kneuzen)
  • fijn zeefje of strainer

 

BereidingMocktail Golden Crisp

  1. Snij eerst de komkommer in stukjes. Doe deze in het mengglas.
  2. Kneus vervolgens de komkommer tot er sap begint uit te komen.
  3. Doe een 6-tal ijsblokken in het mengglas.
  4. Voeg nu bij de komkommer in het mengglas het limoensap, het appelsap en de rietsuikersiroop.
  5. Meng kort maar krachtig in een draaiende beweging met een lange lepel.
  6. Zeef het drankje in het shortdrinkglas en top het af met de ginger ale. Roer nog kort één laatste keer.
  7. Werk tenslotte af door het komkommerschijfje op de cocktailprikker te prikken. Leg het op de rand van het glas. Cheers!

Indien je deze mocktail voor meerdere personen tegelijkertijd wil klaarmaken, kan je het recept makkelijk in een groter mengglas klaarmaken.

 

Ben je geprikkeld door het mocktailrecept? Wil je leren hoe je zelf lekkere alcoholvrije alternatieven kan shaken? Dan zijn onze mocktailworkshops misschien wel iets voor jou! Neem dan zeker eens een kijkje op onze workshop pagina en maak er een leuke activiteit van met je vrienden of collega’s. Indien je hieromtrent vragen hebt, dan beantwoorden we deze zeer graag via ons contactformulier.

Sorry, the comment form is closed at this time.