fbpx

 

Blog

7 tips om zonder zorgen Tournée Minérale vol te houden

 

In februari dagen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker ons weer uit met Tournée Minérale. Een maand zonder alcohol. Voor de ene een eitje, maar voor de ander net wel een grote uitdaging. Alcohollover of niet, met deze 7 tips wordt Tournée Minérale een feest!

 

1. Gedeelde smart is halve smart

Maak van Tournée Minérale een toffe uitdaging met vrienden. Zo kom je alvast niet in de verleiding tijdens feestjes met deze vrienden. Bovendien wil je innerlijk competitiebeest het niet slechter doen dan hen, waardoor je net dat extra duwtje in de rug krijgt om toch vol te houden.

 

 

2. Nul procent

Vandaag de dag zijn er heel wat alternatieven op de markt voor alcohol, die je toch doen denken aan het origineel. Elk groot merk van bier heeft tegenwoordig een variant zonder alcohol. Daarnaast vind je in elke supermarkt een gamma aan alcoholvrije aperitieven, wijn en schuimwijn. Onze favoriet zijn de spirits van Seedlip, een non-alcoholische gedistilleerde drank. Wij gebruiken Seedlip bijvoorbeeld als alternatief voor gin en maken hiermee een frisse – en alcoholvrije – Seedlip-tonic. Want een tonic-tonic is toch ook maar gewoon, niet?

 

3. Handle the pressureno alcohol bird gif

Denk op voorhand na over hoe je zal omgaan met mensen die je toch alcohol blijven opdringen. Negeer je hen? Ga je de discussie aan? Of kaats de bal eens terug en vraag waarom zij niet de uitdaging van een maand zonder alcohol aangaan. ‘Nee zeggen’ wordt zo een pak makkelijker.

 

 

 

4. It’s mocktail o’clock

Met mocktails kan je even creatief aan de slag als met het shaken van je favoriete cocktail. Geen inspiratie? Wij helpen jullie graag en posten daarom in februari elke week een mocktailrecept op onze blog. Krijg je geen genoeg van die alcoholvrije cocktails? Volg dan eens een mocktailworkshop met je vrienden. Meer info over zo’n workshop vind je hier.

Mocktail ginger-espelette fizz

 

 

5. Afleiding van de verleiding

dog distracted squirrel

Vervang je traditionele avonden met vrienden op café door andere activiteiten die minder alcoholgerelateerd zijn. Ga eens met vrienden naar de cinema, een theatervoorstelling, schaatsen of zelfs sporten. Zo kom je niet enkel minder in de verleiding, maar leer je ook genieten en onvergetelijke momenten opbouwen zonder alcohol.

 

 

6. Ieder nadeel heeft zijn voordeel

Jezelf onthouden van alcohol gaat eens zo makkelijk als je de voordelen ervan in gedachten houdt. Wist je dat je door het laten van alcohol een betere nachtrust, meer energie, een betere spijsvertering en een stralende huid krijgt? Bovendien is het goed voor de portemonnee. Ook heb je opeens veel meer tijd, aangezien je geen volledige dag verspeelt met je kater te verwerken in bed. Win-win, toch?

 

hangover free morning

 

7. Wie zoet is, krijgt lekkers

Beloon jezelf op regelmatige momenten. Zo is de incentive om vol te houden nog groter. Ook wij bij Foodtale delen een cadeau uit deze maand. Hou zeker onze blog, Instagram of Facebook in het oog voor een leuke give-away in het teken van Tournée Minérale.

happy lady

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.